Mikrobusz bérlés sofõrrel.

Mikrobusz bérlés sofõrrel. Úri muri, vagy átgondolt döntés?

Erre a kérdésre természetesen mi nem fogjuk megadni a választ, de segíteni szeretnénk abban, hogy mindenki eldönthesse azt. Ha beköszönt a jó idõ, nagyon sokan elkezdik tervezni jól megérdemelt kirándulásukat, nyaralásukat. Tapasztalatainkból látjuk, hogy egyre többen választják a mikrobusz bérlés sofõrrel lehetõségét ahhoz, hogy a tervezett családi, vagy baráti, esetleg céges kirándulásukat, nyaralásukat nyugodtan, kényelmesen, biztonságosan valósítsák meg.

Vállalkozásunk szolgáltatásai már évek óta lehetõvé teszik a mikrobusz bérlés, valamint sofõr bérlés lehetõségét.

A  mikrobusz bérlés sofõrrel nem csak a kényelem miatt keresett szolgáltatás, hanem az ár-érték arányt figyelembe véve gazdaságos megoldás is azok számára, akik akár belföldre, akár külföldre tervezik egy, vagy többnapos útjukat

Mikrobusz bérlés sofõrrel a kényelem és biztonság miatt.

A kényelmi szempontokat figyelembe véve elsõként azt említjük meg, hogy a mikrobusz bérlés sofõrrel szolgáltatás esetén nem kell vezetni a bérlõnek. Ez két dolog miatt sem elhanyagolandó a bérlõ szempontjából.

Egyik, hogy ha például külföldre indul egy baráti társaság, vagy család, netán egy munkahelyi team, az utazás alatt is pihenhet mindenki. A megérkezés alkalmával nem kell a mikrobusz bérlés sofõrrel szolgáltatást igénybe vevõnek az út fáradalmait kipihennie, kialudnia, nem veszt ezzel idõt a kirándulásra, nyaralásra szánt néhány napjából.

E mellett a kisbusz bérlés sofõrrel szolgáltatást igénylõ semmi felelõsséggel nem tartozik a szolgáltató felé, egyszerûbben fogalmazva az Interland adja a mikrobuszt és a sofõrt, így mienk a felelõsség. Ha bármi olyan esemény történne út közben, ami kellemetlenségeket okoz, azt az Interland, illetve a bérelt sofõr fogja elhárítani. Természetesen egy kirándulásra, nyaralásra nem úgy szokott senki útnak indulni, hogy defektet akar cserélni, vagy hogy ugyan hol fognak belénk tolatni, de egy-egy utazás alkalmával nem árt számításba venni  azokat a nem várt eseményeket, amik akár el is ronthatják a nyaralást. Ezeket a nem tervezett eseményeket egy tapasztalt sofõr hatékonyan el tudja hárítani, illetve az ilyen eseményekbõl keletkezõ károk a mikrobusz kölcsönzés sofõrrel szolgáltatást nyújtót, azaz az Interlandot terhelik.

A kényelmi szempontnál érdemes foglalkozni azzal is, hogy a mikrobusz bérlés sofõrrel szolgáltatásnál az utasok egy légtérben tudnak tartózkodni az utazás alatt, ami véleményünk szerint egy alap hangulatot ad az utazáshoz és persze a nyaraláshoz, kiránduláshoz. Ez a gondolat viszont már felveti nem csak a kényelem, de a gazdaságosság kérdését is.

Fontos figyelembe venni a kényelmi szempontnál azt is, hogy nem csak az utasok férnek el kényelmesen -akár 8 személy és sofõr- a mikrobuszban, de a több napos nyaraláshoz szükséges csomagok is. Itt megemlítjük azt a példát, amikor közel 3 hétre vette igénybe egy kiránduló csoport Bulgária Aranypart nyaralásához mikrobusz bérlés sofõrrel szolgáltatásunkat, ide rengeteg csomagot vittünk.

Mikrobusz bérlés sofõrrel miért gazdaságos?

Ha a csomagmennyiség miatt, vagy a személyek száma miatt  1 személyautó nem elég az utazó csoportnak, abban az esetben már nem csak kényelmi szempontból, de az alacsonyabb költségek miatt is érdemes a mikrobusz bérlés sofõrrel szolgáltatást igénybe venni. Ez már egyszerû matematika, itt annál látványos a különbség, minél hosszabb útra utazik a csoport.

Célszerû mindenkinek az alapján kiszámolni, hogy hova, mennyi kilométerre tervezi utazásukat. Figyelembe kell a kalkulációnál venni, hogy a 2 személyautónak lesz egy átlagfogyasztása. Általánosságban elmondható, hogy egy nagyobb személyautó csomagokkal megpakolva minden bizonnyal megeszik 7-8 litert 100 kilométeren, ha tetõboxot használunk, akkor a fogyasztásra plusz 1 litert kell számolni minden 100 kilométer megtételénél. Két autónál számolnunk kell így 14-16 liter átlagfogyasztással minden megtett 100 kilométeren, ami kb. 6.700 HUF. Egy mikrobusz átlagfogyasztása 7,5-8,5 liter, ami azt jelenti, hogy 100 kilométerenként kb. 3.500 HUF az üzemanyag költség. Ennél a példánál maradva a 2 személyautó 6.700 HUF üzemanyag költsége aránylik az 1 mikrobusz 3.500 HUF üzemanyag költségéhez. Ha például 2000 kilométeres kiránduló utat, körutat számolunk, akkor a 2 személyautó közel 140.000 HUF üzemanyagot fog fogyasztani, míg az 1 mikrobusz csupán 70.000 HUF üzemanyagot fogyaszt. Ezek alapján már az üzemanyag fogyasztásnál írhatunk a mikrobusz javára közel 70.000 HUF megtakarítást.

A felmerülõ költségeknél szükséges az autópálya díjakkal is számolni, ami a 2 személyautónál kétszeres költség az 1 mikrobuszhoz képest.

Ha a fenti példánál maradva a mikrobusz kölcsönzés sofõrre szolgáltatást 2000 kilométer mellett számoljuk, akkor leegyszerûsítve 100 forint/ kilométer árral lehet számolni, mely tartalmazza a mikrobusz bérlés díját, a sofõr készenléti és vezetési díját, a felmerülõ üzemanyag költséget, a teljes kényelmet, a nulla felelõséget. Így 2000 kilométer esetén 200.000 HUF költséggel lehet számolni. Ha 2 személyautót veszünk alapul, akkor a kényelmetlenségek mellett (vezetés, felelõsség, a csoport külön utazása…) 2000 kilométeres kirándulásnál számolni szükséges a kb. 140.000 HUF üzemanyag költséggel, továbbá az autópálya díjakkal, a saját autó használatából adódó kopás költségeivel, az autókra szükséges biztosításokkal. A két autóra így kb. 150.000 HUF közvetlen kiadást szükséges tervezni, míg a mikrobusz bérlés sofõrrel szolgáltatásnál 200.000 HUF közvetlen költséget lehet számolni.

Készítette: Honlap készítés: www.webshop-center.hu
© 2011 Interland. All Rights Reserved.