Valódi csapatépítés! Outdoor csapatépítõ program.

Csapatépítésrõl, csapatépítõ tréningekrõl

A szervezeten belüli együttmûködés, a feladatok csapatban történõ megoldása, a váratlan szituációk konstruktív kezelése nélkülözhetetlenek a szervezet hatékony és eredményes mûködéséhez. Fontos, hogy egy szervezet tagjai ne csak a napi eredményorientált feladatvégzések alkalmával kerüljenek egymással interakcióba.

Fontos, hogy új szituációkban is legyen és lehessen kölcsönös viszony a szervezet tagjai között, hiszen a szervezetet ÕK maguk teszik azzá ami, annak mûködését ÕK maguk teszik eredményessé.

Az expedíciós helyszín

Az expedíciós helyszín Dél-Alföld, Bács-Kiskun megye. Közeli települések: Hajós, Császártöltés, Kéleshalma, Jánoshalma.

A természet megismerésének, a járatlan utak bejárásának, az ismeretlen meghódításának, a természet erõinek leküzdésének vágya senki számára nem ismeretlen érzés. Ugyanakkor amellett, hogy vonz minket a számunkra ismeretlen, izgalommal is tölt el annak megismerése, felfedezése.  

Az expedíciós csapatépítés során célunk, hogy a csapatépítõ tréningen résztvevõk nézzenek szembe együtt a természet, az ismeretlen kihívásaival, küzdjék le együtt a természet és alkalom adtán a fizika erõit. Az expedíciós tréning alkalmával a természetet, annak erõit használjuk fel annak érdekében, hogy a csapatépítõ tréningen résztvevõk valódi, együttmûködni képes, a közös célokért küzdõ CSAPATTÁ váljanak.

A csapatépítés, az expedíciós tréning egy korábbi katonai területen kerül megvalósításra, ahol a természet adta akadályok mellett még fellelhetõek a katonai célokra kiépített olyan akadályként funkcionáló mesterséges objektumok, mint lövészárkok, technikai harcálláspontok, harckocsi akadályok, melyek tovább színesítik a csapatépítést, ugyanakkor nehezítik is azt.

Az expedíciós gépjármû

A csapatépítéshez egyedülálló módon egy igazi nyûhetetlen gépjármû, egy Toyota Hiace 4WD áll a tréningen résztvevõk rendelkezésére. A Toyota Hiace egy igazi csapatszállító gépjármû, mely alkalmas egyszerre, egy légtérben nagyobb létszám szállítására is. Ebben a kapcsolható összkerék hajtású, mechanikus felezõváltóval ellátott terepjáróban egy légtérben kovácsolódhatnak eggyé a tréning résztvevõi. Itt valóban érvényesülhet az egy mindenkiért, mindenki egyért szlogen.

Az expedícióról általában

Az expedíció alkalmával a tréningen részvevõk járt utakat fognak megismerni, járatlan ösvényeket fognak felfedezni. A résztvevõknek olyan helyeken lesz lehetõségük kipróbálni a terepjárózást, ahol addig elképzelhetetlen lett volna számukra az, hogy valaha egy csapatot szállítsanak. Az izgalmas, sokszor extrém terepviszonyok mellett további kihívásokkal kell számolniuk a csapat tagjainak, mint például az elakadt csapatszállító terepjáró mentése.

Az expedíciós csapatépítés alkalmával nem csak a csapatszállító terepjáró vezetésére képzõdnek ki a csapat tagjai, de megtanulják az elakadt gépjármû mentését elektromos csörlõvel épp úgy, mint egy egyszerû spaniferrel. Természetesen az expedíciós túrához szükséges mentõ eszközök a csapatok rendelkezésére állnak. Az expedíció alatt a tréningen résztvevõk felváltva vezetnek, minden feladatot csapatmunkában végeznek, egy expedícióvezetõ pedig velük tart a tréning során.

Az expedíció idõtartama változó lehet, de minimum 5 óra az, amiben a terület nagysága, a terep és a feladatok jellege miatt gondolkodni érdemes.

Expedíciós csomagok

Négy +1 csapás expedíció

A Bázis egy erdõben található. A Bázison a csapat pihenését jakuzzi, szauna, konditerem, teniszpálya segíti. Errõl az erdei Bázisból indul, és itt fejezõdik be a Négy +1 csapás expedíció. Az expedíción különbözõ nehézségû terepviszonyok és szituációk között kell a csapatszállítást megvalósítani. A feladat teljesítését követõen a csapat a Hajósi Pincéknél állomásozik egy rövid ideig, ezt követõen indul vissza a Bázisra.

Föld alatti expedíció

A Bázis az egyedülálló Hajósi Pincefaluban található. A Bázison a csapat pihenését a privát környezet, az Európában egyedülálló pincefalu segíti. Errõl a Bázisról indul, és itt fejezõdik be a Föld alatti expedíció. Az expedíción különbözõ nehézségû terepviszonyok és szituációk között kell a csapatszállítást megvalósítani. A csapatépítõ expedíció része, hogy a csapat tagjainak 2 föld alatti objektumot kell felfedezniük, ezt követõen indulnak vissza a Bázisra.

Várjuk ajánlatkérését!

Készítette: Honlap készítés: www.webshop-center.hu
© 2011 Interland. All Rights Reserved.