Valódi csapatépítés! Outdoor csapatépítő program.

Csapatépítésről, csapatépítő tréningekről

A szervezeten belüli együttműködés, a feladatok csapatban történő megoldása, a váratlan szituációk konstruktív kezelése nélkülözhetetlenek a szervezet hatékony és eredményes működéséhez. Fontos, hogy egy szervezet tagjai ne csak a napi eredményorientált feladatvégzések alkalmával kerüljenek egymással interakcióba.

Fontos, hogy új szituációkban is legyen és lehessen kölcsönös viszony a szervezet tagjai között, hiszen a szervezetet ŐK maguk teszik azzá ami, annak működését ŐK maguk teszik eredményessé.

Az expedíciós helyszín

Az expedíciós helyszín Dél-Alföld, Bács-Kiskun megye. Közeli települések: Hajós, Császártöltés, Kéleshalma, Jánoshalma.

A természet megismerésének, a járatlan utak bejárásának, az ismeretlen meghódításának, a természet erőinek leküzdésének vágya senki számára nem ismeretlen érzés. Ugyanakkor amellett, hogy vonz minket a számunkra ismeretlen, izgalommal is tölt el annak megismerése, felfedezése.  

Az expedíciós csapatépítés során célunk, hogy a csapatépítő tréningen résztvevők nézzenek szembe együtt a természet, az ismeretlen kihívásaival, küzdjék le együtt a természet és alkalom adtán a fizika erőit. Az expedíciós tréning alkalmával a természetet, annak erőit használjuk fel annak érdekében, hogy a csapatépítő tréningen résztvevők valódi, együttműködni képes, a közös célokért küzdő CSAPATTÁ váljanak.

A csapatépítés, az expedíciós tréning egy korábbi katonai területen kerül megvalósításra, ahol a természet adta akadályok mellett még fellelhetőek a katonai célokra kiépített olyan akadályként funkcionáló mesterséges objektumok, mint lövészárkok, technikai harcálláspontok, harckocsi akadályok, melyek tovább színesítik a csapatépítést, ugyanakkor nehezítik is azt.

Az expedíciós gépjármű

A csapatépítéshez egyedülálló módon egy igazi nyűhetetlen gépjármű, egy Toyota Hiace 4WD áll a tréningen résztvevők rendelkezésére. A Toyota Hiace egy igazi csapatszállító gépjármű, mely alkalmas egyszerre, egy légtérben nagyobb létszám szállítására is. Ebben a kapcsolható összkerék hajtású, mechanikus felezőváltóval ellátott terepjáróban egy légtérben kovácsolódhatnak eggyé a tréning résztvevői. Itt valóban érvényesülhet az egy mindenkiért, mindenki egyért szlogen.

Az expedícióról általában

Az expedíció alkalmával a tréningen részvevők járt utakat fognak megismerni, járatlan ösvényeket fognak felfedezni. A résztvevőknek olyan helyeken lesz lehetőségük kipróbálni a terepjárózást, ahol addig elképzelhetetlen lett volna számukra az, hogy valaha egy csapatot szállítsanak. Az izgalmas, sokszor extrém terepviszonyok mellett további kihívásokkal kell számolniuk a csapat tagjainak, mint például az elakadt csapatszállító terepjáró mentése.

Az expedíciós csapatépítés alkalmával nem csak a csapatszállító terepjáró vezetésére képződnek ki a csapat tagjai, de megtanulják az elakadt gépjármű mentését elektromos csörlővel épp úgy, mint egy egyszerű spaniferrel. Természetesen az expedíciós túrához szükséges mentő eszközök a csapatok rendelkezésére állnak. Az expedíció alatt a tréningen résztvevők felváltva vezetnek, minden feladatot csapatmunkában végeznek, egy expedícióvezető pedig velük tart a tréning során.

Az expedíció időtartama változó lehet, de minimum 5 óra az, amiben a terület nagysága, a terep és a feladatok jellege miatt gondolkodni érdemes.

Expedíciós csomagok

Négy +1 csapás expedíció

A Bázis egy erdőben található. A Bázison a csapat pihenését jakuzzi, szauna, konditerem, teniszpálya segíti. Erről az erdei Bázisból indul, és itt fejeződik be a Négy +1 csapás expedíció. Az expedíción különböző nehézségű terepviszonyok és szituációk között kell a csapatszállítást megvalósítani. A feladat teljesítését követően a csapat a Hajósi Pincéknél állomásozik egy rövid ideig, ezt követően indul vissza a Bázisra.

Föld alatti expedíció

A Bázis az egyedülálló Hajósi Pincefaluban található. A Bázison a csapat pihenését a privát környezet, az Európában egyedülálló pincefalu segíti. Erről a Bázisról indul, és itt fejeződik be a Föld alatti expedíció. Az expedíción különböző nehézségű terepviszonyok és szituációk között kell a csapatszállítást megvalósítani. A csapatépítő expedíció része, hogy a csapat tagjainak 2 föld alatti objektumot kell felfedezniük, ezt követően indulnak vissza a Bázisra.

Várjuk ajánlatkérését!

Készítette: Honlap készítés: www.webshop-center.hu
© 2011 Interland. All Rights Reserved.