Ha autómetés, akkor tréler bérlés, vagy autómentõ rendelés?

Tréler bérlés

Vállalkozásunktól bérelhet duplatengelyes trélert vontató autóval és sofõrrel, vagy ezek nélkül.

Kerülhetünk olyan szituációba, amikor személyautónkat vagy mikrobuszunkat szállítanunk kell. Egy-egy ilyen tréleres autószállítás oka lehet autómentés, azaz ha autónk, vagy mikrobuszunk mûszaki hiba miatti mozgásképtelensége áll fenn, vagy forgalomból kivont, esetleg forgalomba még nem helyezett jármû szállítása. Bármi is az ok, a kérdés felmerül bennünk, hogy mi legyen, rendeljünk autómentõt, tréleres szállítást vagy tréler bérléssel mi magunk oldjuk meg a helyzetet.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy jellemzõen a tréler bérlés, az autószállító bérlés lehetõségét keresik és választják megoldásként egy-egy autó mentés, autószállítás szituációra. A tréler bérlés és azzal történõ autószállítás bár szervezést igényel, de mindenképpen gazdaságosabb, költséghatékonyabb és sokszor gyorsabb megoldás jelent a trélert bérlõnek, mint az autómentõ szolgáltatás megrendelése és az autószállítás ebben a formában történõ megvalósítása.

A következõkben az autó mentés, az autószállítás kapcsán a tréler bérlés, az autószállító bérlés költséghatékonyságáról, idõhatékonyságáról írunk néhány gondolatot, majd tréler bérléssel foglalkozó írásunk végén kitérünk arra, hogy milyen technikai feltételek, milyen jogosítvány szükséges ahhoz, hogy a bérelt trélerrel autót szállíthassunk.

A tréler bérlés elõnyei

Tréler bérlés a gazdaságosabb, költséghatékonyabb, idõhatékonyabb autómentésért.

Vállalkozásunk trélereit a bérlõ napi bérleti díjért bérli meg, a trélert a tréler bérlés ideje alatt a bérlõ önállóan használhatja. Az autómentõ esetén fennálló kilométer díjakkal a tréler bérlés alkalmával nem kell számolni, csak a tréler bérlés napi díjával.  Egy példát említve, ha a szolgáltatást igénylõ megrendeli tréler bérlés szolgáltatásunkat pl: mikrobusza, vagy nagyobb méretû személyautója szállításához, akkor 7000 forint bérleti díjjal kell számolnia naponta, kalkulálnia szükséges a vontató gépjármû üzemanyag fogyasztását, valamint a sofõr munkadíját, ha ezt esetleg nem maga végzi.

Értelemszerûen ha valaki az autómentést önmaga megszervezi, kevesebb kiadással kell számolnia, mint az autómentõ kilométer díjai. A tréler bérlés szolgáltatás igaz, hogy szervezést igényel, de mindenképp olcsóbb, mint egy autómentõ, autószállító megrendelése, ugyanakkor, ha például mûszaki hiba miatt válik mozgásképtelenné egy autó, amiben 5 utas tartózkodik, akkor egy nagyobb létszám szállítására alkalmas vontató jármûvel (pl: mikrobusz) az utasok szállíthatók, a vontató mikrobusszal pedig a megbérelt tréler vontatható. Ezzel a megoldással tehát a kiadás csökkenthetõ, illetve idõ takarítható meg. Az autómentõ megrendelésekor a példában említett 5 utas tovább szállítása az autómentõvel nem megoldható, így azt külön meg kell szervezni, ami további költségeket és idõveszteséget jelent. 

Gondoljunk bele, ha egy ilyen szituáció egy Budapestrõl Münchenbe tartó személyautónál fordul elõ… Az autó Münchennél lerobban. Ebben az esetben szükséges menteni az autót és az 5 utast. Ha a bérlõ igénybe veszi a tréler bérlés lehetõségét, megbérel egy mikrobuszt, kiutazik Münchenbe, az autót és az utasokat Budapestre tudja szállítani, ott a javítást az általa ismert szerelõvel és nem utolsó sorban itthoni árakon el tudja végeztetni.

Ha kint végezteti el a javítást, a lerobbant autót el kell szállítani szakszervizbe, meg kell oldania azt, hogy csere autóval tovább tudjon haladni, ha megjavították kint az autót, azért egy autóval ki kell menni, mindkét autóval vissza kell jönni Magyarországra. Ez rengeteg idõvel, kiadással, szervezéssel jár.

A bérelt autószállító tréler vontatásához, a bérelt tréleren történõ autószállításhoz szükséges „technikai háttér”.

A tréler bérlés, az autószállító bérlés szolgáltatást bárki igénybe veheti. Ugyanakkor szem elõtt kell tartani, hogy a bérelt autószállító tréler saját tömege és az arra felhelyezett személyautó tömege vontatható legyen a vontatásra tervezett személyautóval. A bérelt tréler vontatása például mikrobusszal megoldható. Fontos, hogy egy trélerre nem tehetünk fel nagyobb tömegû személyautót, mint amekkorát az autószállító tréler lehetõvé tesz, azaz nagy trélerrel kisautót lehet vinni, de kis trélerrel nagyot nem. A bérelt autószállító trélert az autószállítás folyamán csak kis E jogosítvánnyal lehet vontatni, nem létezik tréler, amihez ez ne kellene. Ha a tréler bérlés szolgáltatást igénylõ kéri, sofõrszolgálat keretein belül a bérelt autószállító tréler vontatásához, a bérelt tréleren történõ személyautó szállításához jogosítvánnyal rendelkezõ sofõrt tudunk biztosítani.

 

Készítette: Honlap készítés: www.webshop-center.hu
© 2011 Interland. All Rights Reserved.