Ha autómetés, akkor tréler bérlés, vagy autómentő rendelés?

Tréler bérlés

Vállalkozásunktól bérelhet duplatengelyes trélert vontató autóval és sofőrrel, vagy ezek nélkül.

Kerülhetünk olyan szituációba, amikor személyautónkat vagy mikrobuszunkat szállítanunk kell. Egy-egy ilyen tréleres autószállítás oka lehet autómentés, azaz ha autónk, vagy mikrobuszunk műszaki hiba miatti mozgásképtelensége áll fenn, vagy forgalomból kivont, esetleg forgalomba még nem helyezett jármű szállítása. Bármi is az ok, a kérdés felmerül bennünk, hogy mi legyen, rendeljünk autómentőt, tréleres szállítást vagy tréler bérléssel mi magunk oldjuk meg a helyzetet.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy jellemzően a tréler bérlés, az autószállító bérlés lehetőségét keresik és választják megoldásként egy-egy autó mentés, autószállítás szituációra. A tréler bérlés és azzal történő autószállítás bár szervezést igényel, de mindenképpen gazdaságosabb, költséghatékonyabb és sokszor gyorsabb megoldás jelent a trélert bérlőnek, mint az autómentő szolgáltatás megrendelése és az autószállítás ebben a formában történő megvalósítása.

A következőkben az autó mentés, az autószállítás kapcsán a tréler bérlés, az autószállító bérlés költséghatékonyságáról, időhatékonyságáról írunk néhány gondolatot, majd tréler bérléssel foglalkozó írásunk végén kitérünk arra, hogy milyen technikai feltételek, milyen jogosítvány szükséges ahhoz, hogy a bérelt trélerrel autót szállíthassunk.

A tréler bérlés előnyei

Tréler bérlés a gazdaságosabb, költséghatékonyabb, időhatékonyabb autómentésért.

Vállalkozásunk trélereit a bérlő napi bérleti díjért bérli meg, a trélert a tréler bérlés ideje alatt a bérlő önállóan használhatja. Az autómentő esetén fennálló kilométer díjakkal a tréler bérlés alkalmával nem kell számolni, csak a tréler bérlés napi díjával.  Egy példát említve, ha a szolgáltatást igénylő megrendeli tréler bérlés szolgáltatásunkat pl: mikrobusza, vagy nagyobb méretű személyautója szállításához, akkor 7000 forint bérleti díjjal kell számolnia naponta, kalkulálnia szükséges a vontató gépjármű üzemanyag fogyasztását, valamint a sofőr munkadíját, ha ezt esetleg nem maga végzi.

Értelemszerűen ha valaki az autómentést önmaga megszervezi, kevesebb kiadással kell számolnia, mint az autómentő kilométer díjai. A tréler bérlés szolgáltatás igaz, hogy szervezést igényel, de mindenképp olcsóbb, mint egy autómentő, autószállító megrendelése, ugyanakkor, ha például műszaki hiba miatt válik mozgásképtelenné egy autó, amiben 5 utas tartózkodik, akkor egy nagyobb létszám szállítására alkalmas vontató járművel (pl: mikrobusz) az utasok szállíthatók, a vontató mikrobusszal pedig a megbérelt tréler vontatható. Ezzel a megoldással tehát a kiadás csökkenthető, illetve idő takarítható meg. Az autómentő megrendelésekor a példában említett 5 utas tovább szállítása az autómentővel nem megoldható, így azt külön meg kell szervezni, ami további költségeket és időveszteséget jelent. 

Gondoljunk bele, ha egy ilyen szituáció egy Budapestről Münchenbe tartó személyautónál fordul elő… Az autó Münchennél lerobban. Ebben az esetben szükséges menteni az autót és az 5 utast. Ha a bérlő igénybe veszi a tréler bérlés lehetőségét, megbérel egy mikrobuszt, kiutazik Münchenbe, az autót és az utasokat Budapestre tudja szállítani, ott a javítást az általa ismert szerelővel és nem utolsó sorban itthoni árakon el tudja végeztetni.

Ha kint végezteti el a javítást, a lerobbant autót el kell szállítani szakszervizbe, meg kell oldania azt, hogy csere autóval tovább tudjon haladni, ha megjavították kint az autót, azért egy autóval ki kell menni, mindkét autóval vissza kell jönni Magyarországra. Ez rengeteg idővel, kiadással, szervezéssel jár.

A bérelt autószállító tréler vontatásához, a bérelt tréleren történő autószállításhoz szükséges „technikai háttér”.

A tréler bérlés, az autószállító bérlés szolgáltatást bárki igénybe veheti. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a bérelt autószállító tréler saját tömege és az arra felhelyezett személyautó tömege vontatható legyen a vontatásra tervezett személyautóval. A bérelt tréler vontatása például mikrobusszal megoldható. Fontos, hogy egy trélerre nem tehetünk fel nagyobb tömegű személyautót, mint amekkorát az autószállító tréler lehetővé tesz, azaz nagy trélerrel kisautót lehet vinni, de kis trélerrel nagyot nem. A bérelt autószállító trélert az autószállítás folyamán csak kis E jogosítvánnyal lehet vontatni, nem létezik tréler, amihez ez ne kellene. Ha a tréler bérlés szolgáltatást igénylő kéri, sofőrszolgálat keretein belül a bérelt autószállító tréler vontatásához, a bérelt tréleren történő személyautó szállításához jogosítvánnyal rendelkező sofőrt tudunk biztosítani.

 

Készítette: Honlap készítés: www.webshop-center.hu
© 2011 Interland. All Rights Reserved.