Lachtal: síelés Ausztria hegyein? Síút Ausztriába? Pályaszállás?

Lachtal-ba tervezett síelés bár nem nevezhetõ a legrövidebb síútnak Ausztriába, mégis érdemes ide síutat, síelést tervezni.

Lachtal-i sípályák nagyon sokáig hóbiztosak, Húsvétig bátran lehet Lachtal sípályáira síelést tervezni. Ausztriai Lachtal sípályáin akár tengerszint feletti 2200 méter magasságból lehet lecsúszni 1650 méterig.

A mikrobusz bérlés kapcsán többször szóba kerül a síelésre bérelt mikrobuszok esetében az, hogy hátsó, vagy elsõ kerékhajtású mikrobusz a jobb a síútak alkalmával.

Mi idén is, mint minden évben hátsó kerékhajtású mikrobusszal indultunk síútunkra Ausztriába.

Véleményünk és tapasztalataink szerint az utasok száma, a több napos síút, síelés alkalmával bepakolt csomagok súlya jótékony hatással van a hátsókerekes autókra.

Az autópályákat takarítják, ha a sípályákhoz, a pályaszálláshoz vezetõ útszakaszon leesik a hó, akkor pedig az elsõ kerekes autókra is szükséges a hólánc.

Lachtal sípályái közelében remek szállásokat, pályaszállásokat lehet találni, melyek közül mi a Lachtal Haus pályaszállást találtuk a legjobbnak, aminek a tengerszint feletti magassága 1650 méter.

A Sissi Parkot 2012-ben kipróbáltuk, de az apartman szállással járó önellátás számunkra nem volt pihentetõ, ugyanakkor a Sissi Park árai önellátással is magasabbak voltak a Lachtal Haus árainál.  

A Lachtal Haus egy kifejezetten család barát ausztriai pályaszállás.

Kedves és közvetlen az egytõl egyig magyar személyzet. A konyhájuk remek, házias jellegû, étlapjukon a házi készítésû kolbászok, sajtok, szalonna és sonka félék épp úgy megtalálhatók, mint a házi lekvárok.

Aki itt jár, annak érdemes kipróbálni a Lachtal Haus ágyas házi pálinkáját. A Lachtal Haus tökéletes a pihenésre, internet nincs, szauna használat benne van az árban.

A Lachtal Haus pályaszállás az 1930-as évek végén épült. A Lachtal Haus pályaszállás mára a több tulajdonos váltás és egy komoly tûzkár következtében az eredeti osztrák stílus megtartása mellett egy modern, a kor és a síelõk igényeit teljes mértékben kielégítõ barátságos pályaszállás lett.

A Lachtal Haus félpanziós ellátással kb. 70 EUR / fõ / nap. Az ár annak függvényében változhat, hogy akciós idõszakban, vagy esetleg szezonban szeretné a síelést  Ausztriában, tervezi a síutat Ausztriába.

Akciós idõszakban már akár a napi 45 EUR / fõ / nap tartalmazhatja a félpanziós ellátáson felül a Lachtal-i, az ausztriai sípályák használatát, a napi síbérlet árát is.

Egyébként a Lachtal sípálya síbérlet árai aszerint változnak, hogy pár órára, vagy napokra veszi a síelõ, illetve hogy gyerek, vagy felnõtt-e aki Lachtalban szeretne síelni.

Aki síelést tervez az ausztriai Lachtal-ba, annak kb. 70 EUR / 2 nap / 1 felnõtt síbérlet árakkal kell a sípályák használatakor tervezni.

A Lachtal Haus mellett közvetlenül vannak a felvonók és a sípályák. Itt található a Kinder Lachtal is, ami remek sípálya a varázsszõnyeg felvonóval a kezdõknek és a gyerekeknek egyaránt.

A tányéros, a csákányos és a 6 személyes kabinos felvonó is közvetlenül a Lachtal Haustól indul. A Lachtal Haus melletti épületben van a sí kölcsönzõ, ahonnan mi béreltük a felszereléseinket.

Egy teljes felszerelés felnõtt bérleti díja a napok számától és a felszerelések típusától függõen változhat, de a napi bérleti díj nem jelentõsen több, mint az itthoni sí kölcsönzõk díjai.

A 6 személyes kabinos felvonóval fel lehet jutni 2000 méteres magasságba, ahonnan további 200 méterre lehet feljutni. Ebbõl a magasságból könnyebb és nehezebb sípálya szakaszokon síelve el lehet jutni a Klein Lachtal Hütte-hez.

A Klein Lachtal Hütte 1700 méter magasan gyönyörû kilátással, hideg meleg ételekkel, italokkal remek pihenési pont a síelõknek.

Készítette: Honlap készítés: www.webshop-center.hu
© 2011 Interland. All Rights Reserved.